Το πρόγραμμα του φετινού Ράλι Ακρόπολις

Το πρόγραμμα του φετινού Ράλι Ακρόπολις ανακοινώθηκε σήμερα από τους διοργανωτές του εθνικού αγώνα σε συνέντευξη τύπου στο ΟΑΚΑ, και περιλαμβάνει 16 ειδικές, συμπεριλαμβανομένης και της υπερειδικής διαδρομής μέσα στο ίδιο το Ολυμπιακό Στάδιο!

Σχεδόν τέσσερις μήνες πριν την εκκίνηση του, το Ράλι Ακρόπολις έχει το επίσημο πρόγραμμά του, με δεκαέξι ειδικές διαδρομές, χωρισμένες σε τρία σκέλη και προεξάρχουσας της υπερειδικής στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, η οποία θα διεξαχθεί την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου!

Μέχρι και την Κυριακή τα πληρώματα που θα λάβουν μέρος στον δέκατο αγώνα της φετινής σεζόν του WRC θα κληθούν να διανύσουν συνολικά 305,86 χιλιόμετρα, σε ένα γεμάτο πρόγραμμα που θα περάσει, όπως και πέρσι, από ειδικές του Λουτρακίου και της Φθιώτιδας. Η Λαμία θα αποτελέσει το κέντρο του αγώνα για ακόμη μία φορά, με τις εγκαταστάσεις της Πανελλήνιας Έκθεσης στο κέντρο της πόλης να έχουν επιλεχθεί ως το Service Park.

To πρόγραμμα είναι αισθητά διαφοροποιημένο με πέρσι, αν και παραμένουν στο καλεντάρι οι πολύ δημοφιλείς ειδικές Λουτράκι, Βωξίτες, Πύργος, Ταρζάν και Ελευθεροχώρι, με την τελευταία να αποτελεί μάλιστα και την Power Stage του αγώνα, το μεσημέρι της Κυριακής.

Πιο συγκεκριμένα, μετά την εκκίνηση στον χώρο του ΟΑΚΑ, τα πληρώματα θα πραγματοποιήσουν την πολυαναμενόμενη υπερειδική των 1,95 χλμ προτού μεταφερθούν στο καζίνο του Λουτρακίου για τη διανυκτέρευσή τους. Πολύ ενεργή φαίνεται πως θα είναι η πρώτη πλήρης μέρα του αγώνα, με έξι συνολικά περάσματα από πέντε διαφορετικές διαδρομές, ξεκινώντας με τις ειδικές “Λουτράκι” και “Χαρβάτι” με διαφορετικές όμως χαράξεις από το παρελθόν.

Στο δρόμο για την Λαμία, τα πληρώματα θα πρέπει να αντιμετωπίσουν την ολοκαίνουργια ειδική “Δάφνη”, που χρησιμοποιεί κομμάτια από την παλιά Ακροπολική διαδρομή του Οσίου Μελετίου, αλλά και την “Λειβαδιά” στη νότια περιοχή του νομού Βοιωτίας.

Μετά από μία ανασυγκρότηση στην μαρίνα της Ιτέας, οι οδηγοί θα κληθούν να αντιμετωπίσουν την απαιτητική ειδική των Βωξιτών, που θα ολοκληρώσει και την αγωνιστική δράση της ημέρας, και θα πραγματοποιηθεί λίγο μετά την δύση του ηλίου, όντας η μόνη επισήμως νυχτερινή διαδρομή του φετινού αγώνα.

Η δεύτερη μέρα που είναι η μεγαλύτερη σε αγωνιστική απόσταση, θα περιλαμβάνει δύο περάσματα από τρεις ειδικές, μεταξύ των οποίων και τις περσινές διαδρομές “Πύργος” και “Ταρζάν”, ενώ ανάμεσά τους έχει προστεθεί η ειδική διαδρομή “Περιβόλι” (που έχει να χρησιμοποιηθεί από το 2005), ολοκληρώνοντας ένα loop στα πανέμορφα βουνά της δυτικής Φθιώτιδας.

Οι ειδικές “Ελάτεια – Ρεγγίνι” κι “Ελευθεροχώρι” θα αποτελέσουν την τελευταία ημέρα του αγώνα, όπως προείπαμε, με το δεύτερο πέρασμα από την ειδική του Ελευθεροχωρίου να αποτελεί και την Power Stage. Έξω από το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας στη Μενδενίτσα θα στηθεί το βάθρο των νικητών στις τρεις παγκόσμιες κατηγορίες, ενώ τα αυτοκίνητα θα επιστρέψουν στη Λαμία για τον τερματισμό του αγώνα.

Ακόμη δεν έχουν οριστικοποιηθεί οι ώρες που θα ξεκινήσει η κάθε ειδική, με εξαίρεση την Power Stage, η οποία θα ξεκινήσει στις 13:18.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του αγώνα:

Πέμπτη/Παρασκευή 8/9 Σεπτεμβρίου

Ειδική Όνομα Ειδικής Χιλιόμετρα
SSS1 Ολυμπιακό Στάδιο 1,95
SS2 Λουτράκι 1 17,51
SS3 Χαρβάτι 14,02
SS4 Λουτράκι 2 17,51
SS5 Δάφνη 17,45
SS6 Λειβαδιά 21,21
SS7 Βωξίτες 22,97

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου

Ειδική Όνομα Ειδικής Χιλιόμετρα
SS8 Πύργος 1 33,20
SS9 Περιβόλι 1 17,55
SS10 Ταρζάν 1 23,37
SS11 Πύργος 2 33,20
SS12 Περιβόλι 2 17,55
SS13 Ταρζάν 2 23,37

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου

Ειδική Όνομα Ειδικής Χιλιόμετρα
SS14 Ελευθεροχώρι 1 16,90
SS15 Ελάτεια-Ρεγκίνι 11,20
SS16 Ελευθεροχώρι 2

(Power Stage)

16,90
Αγωνιστικά Χιλιόμετρα 305,86

Πηγή: totalracing.gr

You May Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.