EKO RALLY ACROPOLIS 2022 – Στο επίκεντρο και φέτος η Λαμία με το Service Park στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας

Στο Κεντρικό Ολυμπιακό Στάδιο πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 20 Ιουνίου, η παρουσίαση του EKO RALLY ACROPOLIS 2022 από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο φετινός αγώνας θα διεξαχθεί στις 8 – 11 Σεπτεμβρίου 2022, ενώ επίκεντρο του αγώνα θα είναι και φέτος η Λαμία, με το κεντρικό Service Park να είναι στον χώρο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας (Π.Ε.Λ.).

Στην εκδήλωση και εκ μέρους του Δήμου Λαμιέων παρέστη ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, ο οποίος έκανε τον ακόλουθο χαιρετισμό  :

«…Κύριε Υπουργέ,

Κυρίες και κύριοι,

Είναι γνωστό ότι την περσινή χρονιά, με  την άριστη καθοδήγηση της Κυβέρνησης και του αρμοδίου Υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη η χώρα μας επέστρεψε έπειτα από οχτώ χρόνια απουσίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WRC και όλοι μαζί αφήσαμε τις καλύτερες εντυπώσεις, αποσπώντας συγχαρητήρια από : Ομάδες, Κατασκευαστές, Στελέχη της FIA, WRC Promoters και Χορηγούς, ικανοποιώντας ασφαλώς και τις δεκάδες χιλιάδες των θεατών που βρέθηκαν στα βουνά για να δουν από κοντά τη μεγάλη επιστροφή του εθνικού μας αγώνα.

Τη φετινή χρονιά, είμαι σίγουρος ότι χάρη στην άψογη συνεργασία όλων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και Δήμων, αλλά, επίσης, της τοπικής κοινωνίας και  εθελοντών, είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε το RALLY ACROPOLIS 2022, και να δημιουργήσουμε νέες αναμνήσεις στις χιλιάδες των φίλων που θα κατακλύσουν τις πασίγνωστες πια διαδρομές του αγώνα.

Ήδη από το τέλος της περσινής διοργάνωσης του EKO RALLY ACROPOLIS, προσμέναμε με ανυπομονησία τη φετινή.

Η επιτυχία, εξάλλου, της διοργάνωσης του 2021, άφησε σε όλους μας μία επίγευση χαράς, ικανοποίησης και υπερηφάνειας, μιας και η σκληρή δουλειά όλων όσοι συνέβαλαν στο εγχείρημα αυτό, οδήγησε στην προβολή της Ελλάδας μας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.

Δεν θα αναφερθώ στα πολλά και επιμέρους οφέλη που άφησε η διοργάνωση σε εθνικό αλλά και τοπικό επίπεδο. Άλλωστε, τα συμπεράσματα των ερευνών που διεξήχθησαν από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου αλλά και την Κάπα Research, απέδειξαν το θετικό αποτύπωμα που άφησε ο αγώνας, αναφορικά με τον τουρισμό, την οικονομία και την προβολή της χώρας μας παγκοσμίως.

Όμως, δεν εφησυχαζόμαστε.

Διότι, ακόμα και για τις πιο επιτυχημένες διοργανώσεις, είναι σημαντικό να μην επαίρεται κανείς, αλλά να διέπεται από το αίσθημα της συνεχούς βελτίωσης, διορθώνοντας ατέλειες ώστε να προάγει ακόμα περισσότερες θετικές πτυχές της διοργάνωσης, τόσο σε εθνικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο.

Αυτό ακριβώς πράξαμε κι εμείς καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε από τη λήξη του αγώνα το 2021. Αναλογιστήκαμε πόσα μπορούν να βελτιωθούν και, ως Δήμος Λαμιέων, επανερχόμαστε δυναμικά, με ακόμα πιο οργανωμένο σχέδιο, για την άρτια και ομαλή διεξαγωγή του Ράλλυ των Θεών στον τόπο μας, τον προσεχή Σεπτέμβρη.

Άλλωστε, η εμπειρία της περσινής διοργάνωσης, η αποδοχή του κόσμου, η προσμονή της τοπικής μας κοινωνίας αλλά και η αναγνώριση από ομάδες, κατασκευαστές, promoters και χορηγούς, απετέλεσαν βασικούς συμμάχους στην προετοιμασία μας για την εκ νέου φιλοξενία του Rally Acropolis 2022.

Η έγκαιρη προετοιμασία οδηγεί αναμφίλεκτα σε επιτυχή αποτελέσματα.

Θέλω να  ευχαριστήσω  τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και όλους τους υπεύθυνους για την απόφασή τους να επιλέξουν τη Λαμία, ως μια από τις πόλεις που και φέτος θα φιλοξενήσουν το Ράλι Ακρόπολις και να συγχαρώ όλους όσοι συνέβαλαν για τη σημερινή εκδήλωση.

Για μας αυτή η διοργάνωση θα είναι μια πράξη πολιτισμού και η Λαμία δηλώνει έτοιμη για το Ράλλυ Ακρόπολις του 2022, με την υπόσχεση ότι η φετινή διοργάνωση θα είναι καλύτερη από ποτέ.

Σας ευχαριστώ….…»

You May Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.