10 λόγοι για να αρχίσεις pole dancing

Το pole dancing τα τελευταία χρόνια εξελίσσεται διαρκώς και θεωρείται ένα βασικό είδος γυμναστικής, το οποίο συγχρόνως κερδίζει πολλούς θαυμαστές.

Υπάρχουν όμως 10 λόγοι που σε παροτρύνουν να ασχοληθείς μαζί του άμεσα. Δείτε αναλυτικά παρακάτω:

Αδυνατίζει

Το pole dancing είναι ταυτόχρονα μια τέλεια ισομετρική και καρδιαγγειακή άσκηση. Μπορείς να κάψεις τόσες θερμίδες όσες θα έκαιγες σε μια συνεδρία 30 λεπτών αερόμπικ ή γυμναστικής. Αυτό θα οδηγήσει σε σημαντική απώλεια βάρους μέσα σε μερικούς μήνες.

Χαρίζει αυτοπεποίθηση

Πρώτα από όλα, πολύ γρήγορα θα δεις τη στάση του σώματός σου να βελτιώνεται, ενώ παράλληλα η κίνησή σου θα γίνει πιο κομψή και η ευλυγισία σου θα φτάσει στα ύψη. Πώς να μην νιώσεις αυτοπεποίθηση;

Μειώνει το άγχος

Μια έντονη συνεδρία pole dancing κάνει το σώμα σου να παράγει ενδορφίνες (την ορμόνη που σχετίζεται με τα συναισθήματα ευφορίας).

Είναι διασκεδαστικό

Έχει μουσική, έχει έναν έξτρα βαθμό δυσκολίας, σε κάνει να νιώθεις υπεράνθρωπος… Πώς να μην θέλεις να επιστρέψεις στο studio;

Σβήνει τους πόνους

Η αυξημένη ευλυγισία νικά προβλήματα, όπως ο πόνος στην πλάτη, η δυσκαμψία του αυχένα και ο πόνος των μυών. Μπορείς επίσης να ελαχιστοποιήσεις τον κίνδυνο διαστρέμματος.

Δυναμώνει τα οστά και τις αρθρώσεις

Η ανάπτυξη γερών οστών και συνδετικού ιστού, σε συνδυασμό με την αύξηση της κινητικότητας των αρθρώσεων, βοηθά να μειώσεις σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης οστεοπόρωσης αν είσαι γυναίκα. Από τη στιγμή που δεν ασκείς τεράστια πίεση στις αρθρώσεις σου, το pole dancing είναι μια πολύ ασφαλής μορφή άσκησης.

Κάνει καλό στην καρδιά σου

Όπως σε κάθε μορφή μέτριας έως έντονης αερόβιας άσκησης και δεδομένου ότι όλοι οι μύες αξιοποιούνται, η τακτική άσκηση προωθεί τη ροή του αίματος. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις γυναίκες που ζουν καθιστική ζωή.

Βρίσκει την ισορροπία

Όταν αρχίζεις να εκτελείς πιο πολύπλοκες ρουτίνες, αυξάνεται η κιναισθητική σου ευφυία. Αυτό σημαίνει ότι έχεις λιγότερες πιθανότητες πρόκλησης τραυματισμών, εξαιτίας πρόσκρουση σε πράγματα. Θα έχεις καλύτερη ισορροπία και θα αποφεύγεις τα συχνά ατυχήματα, όπως γλίστρημα, πτώση κλπ.

Μπορεί να κάνει καλύτερη την εγκυμοσύνη σου

Ένα από τα λιγότερο γνωστά οφέλη του pole dancing είναι ότι αυτή η μορφή άσκησης μπορεί να είναι ευεργετική αργότερα στη ζωή σου, αν αποφασίσεις να κάνεις παιδί. Το pole dancing αναπτύσσει εξαιρετικά ισχυρή πλάτη και κοιλιακούς μύες, οι μειώνουν τον πόνο στην πλάτη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και θα σε βοηθήσουν να έχεις μια πιο ομαλή και λιγότερο επώδυνη γέννα.

Θα κοιμάσαι πιο εύκολα

Οι ασκήσεις σε συνδυασμό με τις διατάσεις που κάνεις πριν το pole dancing, θα διασφαλίσουν ότι θα έχεις έναν καλό και ήρεμο ύπνο.

Πηγή: in.gr

You May Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.