Έσπερος Λαμίας: Η ανασκόπηση της χρονιάς

Ο Έσπερος Λαμίας ολοκλήρωσε την Κυριακή 8 Μαΐου τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για τη σεζόν 2021-2022, τερματίζοντας στη 3η θέση της κατάταξης! Η χρονιά είχε τα πάνω της αλλά και τις δύσκολες στιγμές της αλλά σε γενικές γραμμές το πρόσημο είναι θετικό.

Η ομάδα «χτίστηκε» το καλοκαίρι βασιζόμενη κατά κύριο λόγο σε δικά της παιδιά με στόχο την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη παραμονή στην κατηγορία. Αντ’ αυτού, το σύνολο του Γιάννη Σοφογιάννη έδειξε μαχητικό πνεύμα από τις πρώτες αγωνιστικές, σημειώνοντας «μεγάλες» νίκες, δείχνοντας πως θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα του 3ου ομίλου της Β Εθνικής και όχι απλά το ρόλο του «φτωχού συγγενή»! Η ομάδα έχοντας ως «κάστρο» της το Χαλκιοπούλειο γήπεδο, σημείωνε τη μια νίκη πίσω από την άλλη και ταξίδευε στα εκτός έδρας ματς με τη καλύτερη δυνατή ψυχολογία για αποτελέσματα που θα την καθιέρωναν στα υψηλά πατώματα του βαθμολογικού πίνακα. Ο Έσπερος καθιερώθηκε σταδιακά στην πρώτη 5αδα της βαθμολογίας και κοίταζε περισσότερο προς την κορυφή και λιγότερο προς το στόχο που είχε θέσει στην αρχή της χρονιάς, αυτόν της παραμονής.

Κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα αυτής της ομάδας ήταν το οικογενειακό κλίμα που επικρατούσε στα αποδυτήρια. Το προπονητικό επιτελείο και οι παίχτες ήταν μια γροθιά, όπως κάνουν οι οικογένειες, γεγονός που βοηθούσε την ομάδα στα εύκολα αλλά κυρίως να ξεπερνάει κάθε φορά τον εαυτό της στις δύσκολες στιγμές! Οι παίχτες είχαν το ομαδικό πνεύμα που είναι θεμέλιο μιας υγειούς ομάδας και σε κάθε αγώνα βασικό τους μέλημα ήταν: «το εμείς πάνω από το εγώ». Αυτό τους έδινε τη δυνατότητα να καταθέτουν εντός παρκέ και τη ψυχή τους αλλά και να χτίσουν μια σχέση αγάπης και ομαδικού πνεύματος τόσο με το προπονητικό επιτελείο όσο και με τον κόσμο της ομάδας.

ΟΜΑΔΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Εννοείται πως σε καμία περίπτωση δεν λέμε πως η φετινή χρονιά για τον Έσπερο ήταν στρωμένη ροδοπέταλα. Προφανώς και υπήρξαν δύσκολες στιγμές, ήττες που πόνεσαν» τον εγωισμό και το πρεστίζ της ομάδας, ήττες-πισωγυρίσματα, συνθήκες δύσκολες λόγω πανδημίας που έπληξε την ομάδα αρκετές φορές, αλλά κάθε φορά ο Έσπερος μέσα από την εκάστοτε «περιπέτειά» του έβγαινε ακόμα πιο δυνατός, ακόμα πιο πεισμωμένος να πετύχει τους στόχους του και να θέσει ακόμα πιο ψηλά τον πήχη.

Στο σημείο αυτό, πρέπει να αναφέρουμε πως ο Έσπερος Λαμίας εκτός από το «παρόν» του αντρικού τμήματος, φροντίζει παράλληλα και το «μέλλον» του συλλόγου. Αρχικά, στις ακαδημίες του Εσπέρου υπάρχουν 300 παιδιά-φίλοι του μπάσκετ, τα οποία μαθαίνουν τα «μυστικά» του αθλήματος και έχουν τη δυνατότητα συγχρόνως να παραδειγματίζονται από τα επιτεύγματα της αντρικής ομάδας. Ο Έσπερος είναι μια ομάδα της επαρχίας αλλά δουλεύει στα πρότυπα μεγάλων ομάδων, θέλοντας να προωθήσει το μπάσκετ της επαρχίας και να «ακουστεί» η Λαμία σε όλη την Ελλάδα. Επιπροσθέτως, το παιδικό αλλά και το εφηβικό τμήμα του Εσπέρου διέπρεψαν στα πρωταθλήματα υποδομών φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά των διοργανώσεων, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό ένα βήμα πριν τον τελικό και τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος!

Το «μέλλον» του Εσπέρου

Φτάνοντας στο τέλος της ανασκόπησης για τα όσα ζήσαμε αυτή τη χρονιά με τον Έσπερο Λαμίας, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στην απόσυρση από την ενεργό δράση του Ρήγα Παπαργυρόπουλου. Ο Ρήγας είναι ένα σπουδαίο παιδί με εξαίρετο χαρακτήρα, ο οποίος κέρδισε με την την αξιοπρέπειά του και τη συμπεριφορά του τους πάντες τόσο εντός όσο και εκτός ομάδας. Ο Ρήγας ήρθε το 2016 στην ομάδα και το 2022 την αποχαιρετά ως ένα βασικό της μέλος, και για το λόγο αυτό άλλωστε και οι πόρτες του Εσπέρου θα είναι πάντα ανοιχτές για εκείνον. Τα παραπάνω λόγια αποκτούν «σάρκα και οστά» για όσους ήταν στο «last dance» του Ρήγα την Κυριακή στο Χαλκιοπούλειο, εκεί που γνώρισε την αποθέωση τόσο από τον κόσμο όσο και από τους συμπαίχτες του και το προπονητικό επιτελείο.

Και κάπως έτσι λοιπόν, η αγωνιστική σεζόν έφτασε στο τέλος της για τον Έσπερο…Τα λέμε στα παρκέ σε λίγους μήνες, με τα καλύτερα… να έρχονται!

Επιμέλεια: Κωστής Μαυρίκος

 

You May Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.